Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

12080096_824604787638848_3751057519044344366_o

 

 

 

CAP DE SETMANA A SEGOVIA- COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Aquest dissabte, 10 d'octubre, els 75 caminaires que feia dies estàvem apuntats a aquesta sortida, ens hem trobat a les 4 del matí per fer una sortida de cap de setmana a terres de Castilla-Lleó.

Es vora de la 1 del migdia que arribem just davant de l'aqüeducte, tan espectacular o més del que ens esperàvem, en pocs minuts ens endinsem als carrer de la ciutat i arribem al restaurant El Hidalgo, un lloc preciós amb pati interior i arcades que l'envolten, diferents menjador pels comensals, tots ells esplèndids, nosaltres estem ben acomodats en el menjador gran on hi ha el foc de llenya on fan els "cochinillos". Un bon tiberí amb molt bona companyia, típic menjar de terres segovianes: Judeones de la Granja, Cochinillo i Ponche segoviano, acompanyat pel vi de la terra.

Amb la panxa plena anem a visitar la ciutat, la Catedral de Santa María es l'última catedral gòtica construïda a Espanya. Es considera l'obra mestra del gòtic vasco-castellà i es coneix com la "Dama de catedrals".

Continuem pels seus carrers plens d'història i arribem al Alcazar, El Alcázar de Segovia, Palau Reial sobre una roca entre els rius Eresma i Clamores, apareix documentat per primera vegada el 1122, encara que és possible que existia en temps anterior. Va ser una de les residències favorits de reis de Castella, construït en la transició des del romànic al gòtic, i que destaca la decoració mudèjar de totes les habitacions. Era la residència favorita d'Alfonso X el Sabio i Enrique IV, i d'ell va sortir Isabel la Catòlica per ser coronada Reina de Castella a la plaça major.

L'autocar ens recollirà al mateix lloc on ens va deixar, davant mateix de l'Acueducte de Segovia, situat en la plaça emblemàtica de Azoguejo, és el signe distintiu de la ciutat, es desconeix la data de la seva construcció, que es podria haver dut a terme a finals del segle primera o segona segle XII i és l'obra d'enginyeria civil romana important d'Espanya, es va realitzar amb uns blocs de granit de 25 000 junts sense cap morter Té una longitud de 818 metres a la part més visible; Tot i que hem d'oblidar que el seu recorregut total és uns 15 km de la presa de captació al costat de l'embassament de l'alt pont.

Ara anirem a l'alberg on soparem i farem nit, arribem al poble de Valdevacas de Montejo, enclavat a la reserva natural de Las Hoces de Riaza. Es un alberg molt nou i agradable, soparem i al llit, doncs hem de matinar molt.

Un cop just es fa de dia anirem, en primer lloc a visitar l' ermita de Sant Frutos, un paratge natural de Las Hoces del Duratón, el complex monàstic està situat en una de les meandres que formen les Gorges del riu Duratón al cor del parc de las Hoces del Río Duratón. Està ubicada a la vora del penya-segat, permet apreciar òptimament conformant el canó del riu Duratón i el refugi que es crea amb l'embassament de presa de Burgomillodo proper. "La Cuchillada"és el cruixit que necessita ser salvat avui per un pont de pedra, per entrar en el recinte monacal. Segons la tradició va ser inaugurada pel Sant Frutos amb el seu pal d'aturar els sarraïns i protegir als residents de Sepúlveda, demanant ajuda, perquè cruixit defineix la terra "Sagrada" que no haurien de trepitjar els infidels.

Esmorzem al pont de Villaseca on comencem la nostra caminada riu amunt per la seva bora. Parells de voltor, acompanyats per una sèrie d'aufranys, àguiles daurada i falcó pelegrí nien els alts penya-segats rocosos, la vegetació canviant i molt variada que ens envolta ens fa sentir agraïts a la natura. Embassament del Río Duratón, Sepúlveda i Burgomillodo ha format uns falçs de fons pla i calcàries escarpades que pot arribar als 100 metres d'alçada, on els colors ocres de les roques contrasta amb la cinta verda de la vegetació de Ribera.

Dinem a Sepúlveda, entre la multitud de gent que visita aquest peculiar i preciós poble castellà es divisen tots els membres de la colla amb les seves estridents samarretes taronjades, dinant o fent un cafè fins que arriba l'hora d'arribar a casa. Un cop al pàrquing d'autocars, els vocals d'aquesta excursió tant meravellosa sortegen entre als caminaires unes quantes caixes de pastes de San Frutos, on es pot apreciar l'ermita de San Frutos a la seva tapa, fetes pel forn del mateix nom que es troba al poble de Navares de Enmedio.

Només ens queda agrair aquest dos dies tan distrets, bonics i on hem gaudit tant dels llocs que ens han mostrat, al vocals Julio Abad, Francesca Cullerés, Josep Balada i Marce Grados. També volem donar les gràcies al personal de l'alberge sendas de Riaza a Valdevacas de Montejo pel seu bon fer i bon acolliment, el forn San Frutos i els nostres amics de la colla Regina i Claudio per la seva col·laboració.

 

La propera sortida de la colla serà el dia 25 d'octubre per fer la tant esperada boletada, sortim a les 8 del matí de la seu de la colla, anirem fins al Racó de Carme a esmorzar tots plegats i a la tornada tothom a buscar bolets.

 

 

Inscripció: Tots els Dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas