Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0217

 

 


 

LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI A SANT SALVADOR DE SAVERDERA A L’ALT EMPORDÀ

 

 

Hem encetant la tardo fa pocs dies,  notem el canvi d’estació amb tots els sentits, els arbres donen un espectacle de colors i passejar per la muntanya es converteix  en un veritable esclat de sentits, nosaltres ho sabem molt be, mes encara quan tenim la gran oportunitat de gaudir junts mar i muntanya, com aquest diumenge, quan els 40 caminares anem a l’Alt Empordà en una sortida de contrastos.

Comencem al poble de Pau, on comencem a pujar durant una bona estona, i l’alçada ens dona un espectacle fabulós amb la Badia de Roses al fons, veiem també Empuriabrava i anem resseguint la costa amb la vista, L’escala al fons. Després de la parada per esmorzar continuem pel camí i fem una parada al Mas Ventós, continuem el camí que ens ha de duu a l’ermita de Santa Helena, poc mes enllà trobem el monestir de Sant Pere de Rodes, una de les joies del romànic medieval més interessants de Catalunya.

La llegenda diu que el monestir va ser fundat per cristians que van arribar a la costa fugint de Roma, potser amb l’objectiu de preservar les restes de Sant Pere i altres sants davant l’amenaça de que foren destruïts per l’acos al que estaven sotmesos el imperi romà pels bàrbars. Però no es té veritable constància del monestir fins els segles IX y X. Després pugem a Sant Salvador de Saverdera on trobem el Castell medieval del mateix nom---------, toca baixar, i arribem al Port de la Selva on dinem i passegem pels seus carres i la seva platja, fent potser el que ha de ser el darrer bany de la temporada.