Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0810

 

 

 

A SANT JULIÀ DE SALTOR (RIPOLLÉS) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Es Diumenge 20 de novembre, sortim d'hora des de Vilanova i el nostre destí és Campdevànol, on comencem una sortida de tardor que ens farà gaudir a tots.

 

Els 30 caminaires comencem la nostra sortida a les 9 del matí, abans però fem una parada per fer un cafè, no es que faci molt fred però la fresqueta del matí ens desperta tant com el cafè.

 

Un cop arribem a Campdevànol poc a poc el camí fa una pujadeta que la fem suaument, ens agrada gaudir-ne de tot allò que ens envolta i apliquem els cinc sentits, apreciem durant tot el nostre recorregut d'avui el canvi de coloració de la fulla de les fagedes i rouredes, amb una catifa de fulla seca que ens fa retornar a la nostra infantessa, arrossegant els peus per fer-les voltejar.

Un cop dalt som al pas dels Graus, camí antic fet a la roca i que encara conserva vestigis de l'empedrat. Estem a un joc privilegiat dels Pirineus, s'ha aixecat la mica de boira que hi havia i podem gaudir de vistes al Pedraforca, i entre tots esbrinant aquelles muntanyes o pobles que veiem, fins hi tot una mica de neu a la part més alta dels Pirineus.

 

Fet l'esmorzar i continuem, al llarg del nostre camí trobem diversos miradors amb vistes sobre la vall del Ter, serra Cavallera, Montgrony, la vall de Ribes...

 

Arribem a Sant Julià de Saltor¡, és una església del municipi d'Ogassa (Ripollès) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

És un edifici d'origen romànic amb una sola nau, amb volta de canó i la porta d'accés orientada al sud. El temple és de petites dimensions. Adossada a la façana de Ponent es va construir posteriorment la rectoria, igual que el campanar, i l'absis va ésser suprimit, edificant un nou cos d'edifici més alt que la nau a la part de llevant. Malgrat això encara és visible l'arc de triomf que separava la nau de l'absis.

Continuem caminada per la vall, on les vaques ens miren amb interès i els cavalls pasten les fresques herbes del terra, la caminada es torna més suau i poc a poc arribem a l'ermita de Sant Grau. Consta d'una nau acabada amb absis. L'estructura està feta amb murs de càrrega de pedra. A la façana principal hi ha una porta de fusta amb semicercle a la part superior i tres finestres de petites dimensions a sobre, a la dreta de la porta. i al centre de l'absis. El campanar surt de la façana principal formant un arc de pedra.

 

Poc més camí i parem a dinar amb vistes a Campdevànol on acabem la nostra sortida. Volem agrair que ens hagin preparat aquesta magnífica excursió als nostres vocals Josep Balada, Marcel.lina Grados, Julio Abad i Francesca Cullerés.

 

 

El dia 4 de desembre farem una sortida als Esgavellats al terme de Vilanova, després gaudirem junts d'un dinar de germanor que aquest any es fa al Centre Cívic del Barri de La Pau.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas