Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

p3180039

 

 

A SANT ESTEVE DE FERRIOLS (CONCA DE BARBERÀ I ANOIA) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Els amics de la colla hem fet una sortida que ens ha dut fins Bellprat amb els cotxes, senzilla i bonica per conèixer millor part de la nostra comarca, sense dificultats per caminar i gaudint tranquil·lament de la natura.

 

Diumenge 18 de març, sortim a les 7:30 del matí i ben aviat estem a Bellprat, on comencem camí els 35 caminaires d'avui.

Caminem una estona i aviat trobarem l'església romànica de Sant Esteve de Ferriols, també coneguda per Sant Blai, fou construïda a la darreria del segle XII, inicis del XIII. Era situada en una vila rural, documentada des de l'any 1194. La planta de l'església, avui sense culte, es d'una nau rectangular sense distinció amb el presbiteri. Al mur de migdia hi ha un contrafort afegit i a l'interior dos arcs de mig punt descarreguen els paraments de la paret nord. La coberta de la teulada és d'un sol pendent. També coneguda popularment sota l'advocació de Sant Blai, aquesta església és un exemple de la cristianització d'un antic lloc de culte pagà de tradició ancestral constatat a les inscultures que hi ha al davant.

 

Després d'esmorzar i fer foto de grup continuem camí i després d'una estona i una bona xarradeta amb els companys, arribem on hem començat a Bellprat, més relacionat amb la Conca de Barberà que amb l'Anoia, aquesta petita població rural és un regal per al visitant que fuig de l'agitació i el soroll quotidià. Amb prop de 100 habitants, conserva les ruïnes de l'antic Castell de Queralt, l'església romànica de Sant Jaume de Queralt i el petroglifs o inscultures de Sant Esteve de Ferriols. Es tracta d'un conjunt de cassoletes i reguerons marcats en una roca plana i que recorden una roca de sacrificis associada a la cultura megalítica, els dòlmens o els menhirs.

 

 

Agraïm aquesta bonica sortida als nostres vocals Josep Marimón, Julio Abad i Diego Rivera.

 

La propera sortida serà el diumenge 15 d'abril, El Vilar de Cabó (Alt Urgell) Sortim amb autocar des del lloc habitual a les 67h. del matí i tornem a les 20h.

 

 

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós