Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrāfic Consells Enllaįos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposa’ns una excursiķ

 

 

thumbnail_p5200181

 

 

SALÀS DE PALLARS I RIVERT (PALLARS JUSSÀ) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Som gairebé 40 els caminaires que anem aquest passat diumenge a fer una excursió on a més de gaudir d'uns llocs de natura viva i plena de colors canviats gràcies a la primavera plujosa i temperada que estem tenint aquest any, també gaudirem d'una fantàstica visita cultural guiada a Salàs, visitem les botigues museu, que donen a conèixer l'historia del comerç del consum quotidià al llarg d'un segle, 1870/1970. Les Botigues Museu és un projecte museogràfic per donar a conèixer la història de l'antic comerç a partir de l'ambientació d'espais i la recuperació, exposició i interpretació dels béns de consum quotidià al llarg d'un segle.

Una farmàcia, un estanc, una barberia, una merceria, una botiga "d'Ultramarins i Colonials" i un bar d'època són espais que mostren retalls de la història a partir d'envasos i de publicitat comercial que abasta un període de cent anys, des del Modernisme fins al Pop Art, passant per l'Art Deco o la simbologia franquista.

Aquesta iniciativa vol recuperar els espais més entranyables dels pobles, evocar els objectes, les imatges, i transformar-los en llocs de memòria.

Hem esmorzat i fet aquesta fantàstica visita al passat i després sortim de Salàs de Pallars, en direcció a la font de Sant Clem, seguirem pel bosc fins al poble de Rivert. La part principal del poble, sota l'espadat on hi hagué el castell, està arrecerat per un dosser de roca rogenca amb nombroses obertures (balmes, balços...) provocades per l'erosió i aprofitades per l'ésser humà des de temps molt antics. Hi ha restes de parets, formant corrals i, més antigament, habitacles que palesen l'existència d'un antic poblament d'origen troglodític. Lloc pletòric d'aigua i cases de pedra, que inviten a fer-hi una visita, doncs es desconegut per a molts companys.

Després de dinar i quan comença a caure força pluja, nosaltres fem camí cap al final de la nostra excursió.

Agraïm aquesta espectacular sortida als nostres vocals Joan Piernas, Ramón Codina, Teresa Feliu i Montse Ramonjoan.

 

 

 

 

Volem fer també el nostre sentit homenatge el nostre company Jordi Mateu Lliró, mort als 80 anys d'edat, deixa enrere una vida dedicada a la natura, l'escoltisme, l'excursionisme i la cultura, havia estat vinculat a diferents entitats igualadines i anoienques.

 

Va ser un dels fundadors de la nostra colla, ara ja fa 19 anys i sempre ha col-laborat amb molta estima en tot allò que ha estat necessari. El trobarem molt a faltar, ha estat una gran persona.

Adeu Jordi, adeu company.

 

 

La propera sortida serà el diumenge 3 de Juny, Roca de Canalda (Solsonès) Sortim amb autocar des del lloc habitual a les 6h. del matí i tornem a les 19h..

 

 

 

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós