Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogràfic Consells Enllaços Contacte i inscripcions Triptics antics Proposa’ns una excursió

 

 

p6030101

 

 

ROCA DE CANALDA (SOLSONÈS) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

Els 25 caminaires d’aquest passat diumenge pugem a l’autocar amb molta il·lusió, doncs la excursió sens presenta molt distreta i interessant.

Iniciarem la caminada al poble de Canalda on veurem l’església romànica de Sant Julià, d’origen romànic, està dedicada a Sant Julià i ha estat modificada en èpoques posteriors. En destaca l’ample campanar d’espadanya i l’entrada, amb una antiga porta ferrada i un arc de mig punt.

Mes endavant trobem la riera de Canalda i per una pronunciada pendent pugem fins el serrat dels Abellols. Passem per una gran balma i creuem el torrent de la perdiu. En aquest punt i en època de pluges hi ha un gran salt d’aigua. Passant per un alzinar arribarem a cal Pubilló. Creuem el torrent d’Urdoll i més endavant trobem la font de Pallerols i per un antic camí de ròssec, que puja molt dret anem arribant a la Roca de Canalda.

Aquí tenim una panoràmica que va des del Port del Comte fins al Montsec, albirant-se entre molts d’altres la Serra de Busa, el Montseny i Montserrat.

Encara que es un dia una mica tapat i plujós, l’aigua ens respecta i podem gaudir de pler de la nostra excursió.

Continuem caminada i quan arribem a les Coves dels Moros, són a la part nord-oest del poble de Canalda, sota el penya-segat coneguda com Roca de Canalda . Sembla que van ser les últimes vivendes dels àrabs que van conquistar la comarca del Solsonès.

 

Dinem i tornem a agafar forces per seguir el nostre camí. Acabarem al mateix lloc on hem començat.

Agraïm aquesta magnífica sortida als nostres vocals Josep Balada, Julio Abad, Marcel-lina Grados i Francesca Cullerés.

 

La propera sortida serà el diumenge 17 de Juny, de Guimerà a Vallbona de les Monges (Urgell) Sortim amb autocar des del lloc habitual a les 7h. del matí i tornem a les 14h.

 

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós