Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0022 [resolucion de escritorio]

 

 

PUJADA AL PEDRAFORCA DE LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ

Estem a 11 de Setembre, un diumenge calorós de finals d’estiu que ens porta a la comarca del Berguedà, concretament farem una bona pujada per arribar a l’enforcadura  tant concorreguda, encara que avui no fem la típica baixada per la tartera, la pujada i baixada que fem no desmereix l’esforç, tot fet son 1.100 mts., en 9 kilòmetres. El Pedraforca es una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya.  

Aquesta muntanya té una forma molt particular, amb dos pics (el pic superior de 2.497 metres i el Calderer de 2.491 metres) aquest últim els el que culminarem avui. Es troba a la Serra del Cadí, dins de l’àrea del Parc Natural Cadí-Moixeró. El Pedraforca es una formació muntanyosa especialment atractiva pel seu perfil en forma d’U, peculiaritat que li dona nom. pujar i baixar des de un dels pics que les coronen.

Els 53 caminares arribem a Gósol i amb la motxilla a l’esquena i l’espectacle del Pedraforca davant, comencem la caminada molt animats, xino xano amunt, parant després de força estona per esmorzar a un pla amb unes bones perspectives del que es l’enforcadura. Tornem-hi amunt, a capa migdia som dalt, amb unes vistes increïbles que bé mereixen l’esforç. Tot deixant la senyera que es el que toca sent la Diada, comencem la baixada. Com demostra la fotografia, hem passat un magnífic dia i volem agrair aquest sortida als nostres vocals Francesc Viera i Hipólito Elvira.

La propera sortida serà el dia 25 de Setembre al Montsec d’Estall (Aragó), sortim a les 6 del matí i tornem a les 20 h. Les inscripcions fins al dijous a les oficines del Banc Popular i també dilluns i dijous de 7 a 8:45 del vespre al local social. Reserves, servei per a socis, cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88 fins al dijous a les 8:45 del vespre.

                                                                                                              F. Cullerés

Foto: J. Piernas