Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0654

 

 

EXCURSIÓ PEL BERGUEDÀ, PI DE LES TRES BRANQUES, AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Preparats novament amb les nostres motxilles i amb moltes ganes de sortir a fer unes bones caminades, ben d'hora aquest darrer diumenge, els gairebé 40 caminaires agafem el bus per anar cap al Berguedà, ens han preparat una tranqui-la matinal on, encara que no són gaires kilòmetres, hi ha una mica de desnivell i anirem per dins del bosc en moments i d'altres per dalt la serra.

Un cop on comencem del nostre recorregut, ens dirigim al municipi de Castellar del Riu, aviat trobem , al pla de Campllong, el Pi de les Tres Branques.

El Pi de les Tres Branques és un pi roig (de tres besses, de 25 metres d'alçària i un perímetre a la base del tronc d'uns 5 metres, És considerat com un símbol de la unitat dels Països Catalans: Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears (tres branques que surten simètricament d'una única soca).

És mort des de l'any 1913. Presenta unes dimensions molt grans malgrat ésser un arbre de codominància múltiple. A uns 250 metres de distància del susdit pi mort, s'hi erigeix sa el Pi Jove (també de 3 branques), el qual simbolitza el renaixement i la continuïtat de l'altre pi.

Desprès d'aquesta primera visita per molts de nosaltres a aquest emblemàtic pi, pugem capa la serra de Queralt on tenim unes vistes excepcionals cap el sud del Berguedà i el pla del Bages, amb Montserrat al fons; hi trobem una mica de boira a la vall però no li treu gens del seu encant.

Anem baixant cap al Santuari de la Mare de Deu de Queralt, on fem una bona parada per fer una visita, i després fins a la Font Negre on agafem l'autocar de tornada a casa.

 

 

Agraïm aquesta bonica sortida las nostres vocals Josep M. Tort, Josep M. Prat i Joaquim Grau.

La propera sortida serà el dia 2 d'Octubre, anem a la Serra de Cardó (Baix Ebre) sortim de Vilanova amb autocar a les 7h. i tornem a les 20h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas