Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0087[1]

 

PIC DE TEBARRAI (2.916 m.)     

 

 

 

Aquest cop som 30 persones, i ens dirigim amb cotxes cap al Balneari de Panticosa.

Comencem a caminar pel GR-11, darrere de la Casa de Piedra. Son les quatre de la tarda, anem guanyant alçada ràpidament fins arribar al pla de Bozuelo, passant per la bonica cascada del Pino. Superem la Cuesta del Fraile i arribem al Embalse de Bachimaña Bajo. Sobre el llom del embassament, hi ha el nou refugi de los ibones de Bachimaña , inaugurat el 14 de juliol de 2012. Aquí és on pernoctarem la nit del dissabte, nit de lluna plena. A l'endemà després d'un bon esmorzar, continuem per la marge dreta del ibons de Bachimaña. Baixem a la superfície del ibón de Bachimaña Alto, travessem el riu i seguim girant cap a l'oest en direcció als llacs Blaus. Continuem progressant pel fons de la vall, passem pel ibón Azul Inferior i arribem al ibón Azul Superior on mengem una mica, tot contemplant els Pics dels Infiernos amb la seva espectacular marbrera. Aquí ens fiquem els grampons (alguns per primer cop) per poder arribar al Coll dels Infiernos. Un cop al coll, davant nostre, apareix el pic i estany de Tebarray. Ara toca flanquejar el ibón de Tebarrai, encara mig glaçat. Arribem al coll de Tebarrai i enfilem la carena fins assolir el cim de Tebarrai de 2.916 m. d´alçada.

 

(clicka aqui per veure al video de l'arribada)

 

 

El dia és espectacular, i podem gaudir de les vistes cap tota la Vall de Tena, Anayet, Midi d´Ossau, Balaitus, Vignemale, Infiernos, Garmo Negro .... Tots contents pel repte assolit, ens toca desfer el camí fins els Baños de Panticosa.

 

 

Agrair aquesta bonica sortida als nostres vocals Jordi Bacardit, Carles Méndez i Sílvia Caballero. La propera sortida serà el dia 27 de juliol a Andorra (Pic dels Agols), sortim a les 5:30 del matí i tornem a les 20 h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

Carles Méndez.

Foto: J. Piernas