Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0222

 

PIC DE LA FONT BLANCA

 

Aquest diumenge dia 9 setembre, als 45 caminaires, ens a tocat matinar per anar cap a terres andorranes. A les 5 de la matinada, carretera i manta!!! Travessem Andorra en direcció al Serrat i ens desviem a la dreta cap a la Vall de Sorteny, on ens deixa l´autocar. A partir d´aquí ens fiquem les botes, ens carreguem les motxilles a l´esquena i ens dirigim en dirección cap a la Vall de Rialb per un corriol entre bosc de pi negre. Passem el refugi de Rialb i seguim aquesta bonica vall amunt, deixant el refugi a la nostre dreta.  Arribem  on hi ha la palanca que travessa el riu Rialb i s´enfila vers el port de Siguer i estany Blau. En aquest punt esmorzem i tot seguit, sense atravesar la palanca, seguim dirección cap al port de Rialb. Ja comencem a veure el Cim de Font blanca, i a partir d´aquí la pendent ja comença a ser una mica més forta. Per fi arribem a la Portella de Rialb i deixem la Vall de Rialb i els cavalls que en tota la vall hem anat veient.

A partir d´aquí un petit grup segueix cap al camí de Besalí on ens retrobarem  després. La resta, som 28, ens enfilem dirección cap al cim de la Font blanca. Aquí el camí ja és més muntanyenc, però sense cap complicació. Un cop a la carena, per terreny pedregós abastem u avant cim i en poca estona assolim el cim de Fontblanca de 2903 m. Disfrutem de les vistes on podem veure entre d´altres cims, el Coma Pedrosa, Pica d´Estats, Thoumasset, Serrera, Cabaneta , Estanyó. La nostre vista també pot disfrutar d´uns quants llacs.

Ja toca desfer el camí i tornar cap a la Portella de Rialb i d’aquí fins a la cabana de Besalí on ens esperen per dinar als companys que no hi havien pujat al cim.

Després de fer un mos ràpid doncs la pluja ja ens estaba amenaçant , baixem per mig dels boscos , on es nota molt la llarga sequera que arrosseguem, arribem al pàrquing on puntualment ens espera al nostre autocar , temps just de canviar-nos de roba , per que al cel comenci a descarregar la pluja.  Agraïr als vocals: Araceli Ordoñez, Juan Ramón López, Montse Asensio i Rodrigo Espejo per guiar-nos per aquest meravellós indret d´Andorra i poder assolir a un dels cims emblemàtics d´aquest Principat.

Recordar que la próxima sortida es al diumenge 23 de Setembre , que será una sortida especial doncs anirem amb bicicleta desde Vilanova del Camí a Sta. Maria del Camí , seguint al circuit preparat  al costat de la antiga N-II. La ruta es aproximadament d’uns 40 km contant anada i tornada. Pels als companys que vulguin caminar tambe hi ha la opció, sortint a les 8:00 del restaurant Nou de Vilanova. Les inscripcions fins dijous a les oficines del Banc Popular i també dilluns i dijous de 7 a 8,45 h del vespre al local social. Reserves (servei per socis) a cevcami@hotmail.com i al telèfon 93 803 43 88 fins al dijous a les 8,45 h del vespre.

Texte : Rodrigo Espejo i Carles Méndez.

Foto:  Josep Alvarez

 

dsc_0177

 

 

logo_wikiloc     images