Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

img_20181216_113351

 

 

PESSEBRE I TIÓ AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ

 

Aquest diumenge he manat a fer una de les millors i més esperades sortides que fem durant tot l'any, es quan portem el nostre Pessebre al Turó de la Guardia, i fem la festa del Tió, per petits i grans.

Encara que sembla que el temps no ens ha d'acompanyar, doncs donaven pluges i la gent es pot espantar una mica, no va estar així, amb el temps del nostre costat,ni una gota i ni un pesic de fred, a les 9 del matí ens trobem els 100 caminaires, dels quals 42 eren nenes i nens, a l'església de Sant Hilari a Vilanova del Camí.

Dins ja ens espera el Mossèn per fer la benedicció, al seu costat i ha el nostre pessebrista, en Pere Bartoli, que any rere any ens sorprèn amb idees noves i actuals, aquest any ens vol fer conscienciar de la patxada d'escombraries que estem deixant els essers humans al nostre planeta, i tot i així li ha trobat un servei meravellós a aquestes deixalles i ha fet un naixement molt bonic i original.

El primer pessebre va ser creat per Sant Francesc d'Assís. El pessebre és un dels quadres costumistes més estesos a la Mediterrània cristiana. Aquesta tradició de la societat catalana que representa el naixement de Jesús rep el nom de pessebre perquè, segons la Bíblia, quan l'Infant va néixer a l'estable el van posar dins d'una menjadora d'animals anomenada pessebre

Pot trobar-se en les escultures i pintures que curullaven les catedrals i que servien per explicar als fidels menys instruïts les creences cristianes. Així, la primera representació data del segle II després de Crist, quan a les catacumbes de Priscil·la es representava ja la Verge Maria sostenint als seus braços el nen Jesús.

Després d'una passejada fins al turó, col·loquem el naixement i cantem unes nadales, les de tota la vida, que aquestes les saben tots, amb panderetes i unes veus angelicals dignes de l'Escolania de Montserrat.

 

Després anem a esmorzar amb els Companys de la colla, pa torrat amb oli i xocolata, una mica de mistela i … be, el que faci falta. Després els nostres nens i enes fan cagar els dos Tiós que he manat a caçar la nit anterior. I de record uns Tionets petits que ens han vingut a veure.

Ens tornem a trobar a la Festa de Sant Hilari, i fins a les hores…

 

BONES FESTES I FELIÇ 2019!!!

Francesca Cullerés

Foto: Rosa Carol