Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

 

img_0086[2]

 

 

 

CAMINADA PER LES NOSTRES MUNTANYES AMB COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Primera sortida del mes de febrer amb la nostra colla, un febrer que està sent força fred i plujós a la nostra comarca, però això no ens fa enrere als companys de la colla, segurament que ens plourà però els 30 caminaires, a les 8 del matí d’aquest passat diumenge, ens trobem a la seu de la colla per començar caminada.

Passem pel centre de la vila  i de seguida ens endinsem en la natura per corriols que ens han de duu al Coll de la Llentia, fins i tot  si ens fixem una mica al terra trobem la típica pedreta amb forma de llentia, continuem fins arribar a l’ermita de Collbàs.

 L’actual santuari és de l’any 1793, tot i que ja se cita al segle XIII. Inicialment va dependre de Santa Maria de Claramunt i des de 1779 és sufragani de Sant Martí de Carme. A l’interior es venera la Mare de Déu de Collbàs (l’original va desaparèixer a la guerra civil), una imatge de la Verge dreta que té el Nen al braç esquerre, mentre sosté un bolet amb el dret (sembla que aquest element es va afegir en la reproducció, ja que l’original sostenia un fòssil, element que és absolutament singular en les representacions marianes).

Esmorzem i desprès ens fem la foto de família, davant de la porta de l’ermita, seguim el nostre camí, a estones pel terme de Carme, Montbui i Vilanova, tal com ens van indicant els nostres vocals. També ens comenten alguna curiositat com que per exemple, una cosa en que ens pararíem a pensar, veiem tres pedres posades de cantó, una al mig més gran i dues més petites a cada costat, la gran delimita dues finques amb una més petita a cada cantó, en aquest cas, a més una està al cantó de Carme i l’altre al cantó de Vilanova.

Molt animats per la caminada que hem fet, arribem a Vilanova on acaba la nostra sortida.

 

 

Agraïm aquesta bonica caminada als nostres vocals Cayo Alonso, Hipólito Elvira i Francesc Viera.

 

 

La propera sortida serà el diumenge 18 de febrer , Collbaix i Torres de Fals (Bages).  Sortim amb autocar des del lloc habitual a  les 7h.  del matí i tornem a les 14h.

 

 

Les inscripcions es poden fer el dilluns i dijous  de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al c. Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512,  WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Francesc Viera