Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0012

 

 

 

MONTSEC DE RUBIES (PALLARS LLUSSÀ) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Es Diumenge 6 de març, tocar ja de la primavera, però aquest any atípic pel que fa a la meteorologia, ens donarà una agradable sorpresa en la nostra sortida d'avui al Montsec de Rúbies .

 

Els 33 caminaires comencem la nostra sortida a les 6 del matí quan l'autocar ens recull a Vilanova per dur-nos a l'hostal Roig on començarem la caminada, abans però fem una parada per fer un cafè, no es que faci molt fred però la fresqueta del matí ens desperta tant com el cafè. Un cop arribem a l'hostal Roig comencem una suau i tranqui-la pujada amb fabuloses vistes al nevat Pirineu.

 

El Montsec de Rúbies es troba al sector est de la Serra del Montsec, entre el congost dels Terradets (Noguera Pallaresa) i els conglomerats eocènics de la Serra de Comiols.

 

I poc a poc comencem a trepitjar la neu, a estones verge, ens permet descobrir les petjades dels animals que viuen al bosc, poc a poc el paisatge es va fent immillorable. Busquem un bon lloc per esmorzar, i tal com es veu a la foto de grup, no ens va costar gaire trobar-ho. Volem anar a veure el Forat del Gel, però el terra està perillós i decidim que es més aconsellable deixar-ho per un altre moment.

 

La pujada no es gaire llarga però la baixada es un altre cosa, no molt lluny veiem San Salvador del bosc o Sant del bosc, és un santuari situat en la part nord de la serra del Montsec de Rúbies, en el terme de Llimiana. L'origen de l'emplaçament és una església romànica, però se sospita d'una ocupació anterior del s.XI. En ell es conserva una talla de fusta del mateix Sant. La devoció s'estén a molts termes i pobles distants de Llimiana, contrades de l'altre cantó de la serra del Montsec.

 

Un cop fet un descans continuem baixada i el camí el trobem cada cop amb menys neu . Ja som gairebé baix però no podem estar-nos d'aixecar els ulls capa la serra per on hem caminat avui, amb vistes de Sant Salvador del Bosc i el cim que hem pogut gaudir aquest bonic diumenge de març. Per tot això volem agrair que ens hagin preparat aquesta magnífica excursió als nostres vocals Teresa Feliu, Montse Ramonjoan, Joan Piernas i Ramón Codina.

 

 

 

El dia 20 de març farem una sortida de Cervera a Tàrrega (Segarra/Urgell), amb un recorregut d'uns 12 kilòmetres. Sortim amb l'autocar des del lloc habitual, a les 8 del matí i tornem a les 14 hores.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas