Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0047

 

 

LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA PELS VOLTANTS DEL PEDRAFORCA

 

Ja estem a tocar de la tardor, anem a fer un tomb mirant el Pedraforca, una caminada que ens duu al mirador del Pedraforca, on fem la foto de grup amb l’emblemàtica muntanya coronada pels núvols, abans de començar.

 

 Agafem la pista a Maçaners i baixem a la casa El Sull,  continuem pel sender de baixada al riu Saldes, prop de les runes del Monestir de Sant Sebastià del Sull, els prop de 50 caminaires continuem ara pel sender que puja pel falguerar del bosc de Grasolet, i pugem al coll de la Bauma, entre el Comabona i el Pedraforca, seguim la pista que ens du al coll de la Bena, entre la serra de Gisclareny i les costes del Roset. Continuem la nostra caminada fins al mirador de quatre vents del Pedraforca, vall de Saldes, vall de Saldes, muntanya de Turbians i Serra de Gisclareny, fem la parada obligada per dinar amb un entorn que convida a la pau, poc després continuem el recorregut per la drecera de pujada al coll de l’Escriga i toca baixar, la cosa s’anima quan comencem a trobar rovellons, a tots se’ns  anaven els ulls darrera del apreciats bolets,  amb mes o menys sort, però son els primers de la temporada i no es poden deixar allà, millor a la bossa i a casa.

 

La baixadeta es llarga, en moments mes planera però en moments amb molta precaució, dons el terra es moll. I ja mes suau la baixada pel camí d’en Nicolau, on entre passarel·les de fusta,  un pont penjant i  túnels, se’ns explica que era l’antic camí que feien servir amb vagonetes per baixar la llenya, fins hi tot trobem com a mostra una vagoneta amb troncs i sobre d’uns rails, petjada d’aquells temps. I arribem a Bagà on ja ens espera l’autocar.

 

 Agraïm aquesta bonica i entretinguda sortida a Jaume Roma i Raida Domènech.