Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

_dsc0100_02

 

 

 

A Menorca pel Camí de Cavalls amb la Colla Excursionista de Vilanova del Camí

Aquest cop, 75 membres de la COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DE CAMÍ hem travessat el Mediterrani per conèixer MENORCA i caminar durant tres dies per diferents trams del CAMÍ DE CAVALLS.

Platges verges i desertes, uns camps verds i plens de flors de tots colors, el mar sempre al nostre costat, i el bon temps, ens han acompanyat aquests dies amb un animat ambient de germanor i alegria.

Era divendres vespre, 27 d’Abril, quan tota la colla (la més jove 16 anys, el més gran 74) ens embarcàvem al port de Barcelona cap a Menorca.

Arribats al port de Maó, ens donen la benvinguda la Marga i les seves filles - menorquines i darrerament residents a Catalunya-, que ens han preparat la ruta i ens acompanyaran a les caminades.

Abans d’anar a Ciutadella a deixar l’equipatge a l’alberg “Sa Vinyeta”, on estarem allotjats, pugem al Toro, la muntanya més alta de l’illa, 362 m.

Comencem a caminar, i el primer tram del Camí de Cavalls el fem per la costa sud.  Anem de SON XORIGUER A CALA GALDANA.   Passem per platges molt maques i verges com s’Arenal de Son Saura, Cala En Turqueta, Macarelleta... , per arribar finalment a Cala Galdana, on a les 7 de la tarda tornem amb el bus cap a Sa Vinyeta.   Les càmeres de fotos han treballat molt durant tot el dia, perquè volem seguir recordant els bells paisatges quan tornem de nou a Catalunya.

Dia 29 ens preparem per a la segona ruta: llevats, pentinats i esmorzats... el bus ens espera.  Ens dirigim aquest cop cap a la costa nord-est de l’illa.   Avui fem de SA MESQUIDA AL CAP DE FAVÀRITX.  De nou trepitgem noves platges i petites cales i macars: Binillautí, Es Grau, Sa Torreta, Cala Morella...   Contents i satisfets, declinem el dia a Ciutadella.

I el tercer dia, què veurem avui?  Doncs un tros de la costa nord, abrupta, vermellosa, salvatge, esventolada per la Tramuntana, pocs arbres...     Comencem a la platja de CAVALLERIA, quina solitud, quin silenci, el vol d’unes gavines, una acaricia  entre mar i sorra, només nosaltres...75... s’ha acabat el silenci, bromes, rialles, acudits, divertits comentaris... és l’alegria costanera, i no precisament de pescadors.    Pels menorquins l’etapa d’avui és la més difícil i de més desnivell.  Passem per les platges de Binimel.là, Pregonda, Cala En Calderer, Ets Alocs, i acabem a sa cala del PILAR.  Molt bonic també.  Avui ens hem cansat una mica més, però demà tenim tot el dia per descansar dins el vaixell.  Ah! i quan regressem a Sa Vinyeta, un periodista i un fotògraf del diari Menorca, ens esperen per fer un petit reportatge pel diari.

I aquí s’acaba el nostre viatge.  L’1 de Maig agafem tots de nou el vaixell que ens portarà a la nostra terra.            Des de casa, recordarem aquests agradables dies passats a una illeta enmig del mar. 

Molt agraïments de tots els companys de la colla per l’esforç en preparar aquesta sortida tant especial i amb que tant em gaudit, a la Margarida Gumila. La propera sortida de la colla serà diumenge 13 de maig a la Riera d’Estiula (Ripollès) Sortim de Vilanova amb autocar a les 7 h. i tornem a les 17 h. El preu de la sortida es de 17 euros, amb descompte de 2 euros per soci i 2 euros  per federat.  Les inscripcions fins al dijous a les oficines del Banc Popular i també dijous de 7 a 8:45 del vespre al local social. Reserves, servei per a socis, cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88 fins al dijous a les 8:45 del vespre.

                                                                                                                                             M.Gumila

Foto: Jaume Sayós