Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

pic de pessons

 

 

EXCURSIÓ ALS LLACS I PIC DE PESSONS (2.864 m.) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ.

 

El passat dissabte 14 de juliol fem la darrera sortida abans de les vacances, anem amb cotxes. Amb sortida des de l'aparcament de l'estació d'esquí de Grau Roig, aquesta caminada s'enfila als pics que delimiten el circ dels Pessons, passant per molts dels llacs que hi ha als seus peus. Comencem a caminar, avui un petit grup de 16 persones, pujant per un camí dret per anar a trobar la pista que s'enfila cap a l'estany Primer, on hi ha un bar restaurant, que deixem a la dreta del nostre camí, mentre anem vorejant el llac i deixant a l'esquerra, el camí més directe cap al cim del Montmalús.

Anem seguint el corriol ben fresat GR-7, que successivament ens condueix cap a la resta dels llacs (Forcat, tercer estany, Rodó, Meligar, sisè estany, de les Fonts i per últim el del Cap del Pessons); gaudint en tot moment de les vistes del circ, els llacs amb els cims de les muntanyes emmirallats en ells, les roques i pedres amb tonalitats ben diferents, la verdor de l'herba i el color del munt de flors que hi ha. Passat ja l'últim llac, comencem la pujada cap a la collada dels Pessons i en aquest tram, el camí s'enfila en un seguit de llaçades, per anar guanyant alçada.

Arribem a dalt de la collada i tenim ja davant, el pic dels Pessons (2.864 m.), on arriben en poca estona i podem gaudir de la visió d'una munió de cims, pràcticament tots el cims d'Andorra, els de la Cerdanya i el Pallars Jussà, arribant fins i tot a divisar-ne la Pica d'Estats, mentre contemplem als nostres peus una multitud de llacs. Aquí al cim ens fem tots la foto de grup. Davant la possibilitat de fer una ruta circular, els vocals decidim fer una alternativa.

Un grup de 8 persones decideix baixar desfent el camí de pujada; i l'altre part del grup davallem cap a la portella i tot seguit assolim el Pic Sud de Ríbuls (2.818 m.). Amb la precaució que cal fer-ho, encarem i baixem el pas de Ríbuls, deixant el cim , mentre ja se'ns obre al davant, la pujada cap al pic de Montmalús. Tot contemplant els llacs de Montmalús, fem l´ascensió a l´ultim cim d'avui, el Montmalús (2.781 m.) Comencem el camí de tornada, baixant ràpidament a la collada de Montmalús i després, per un dret i fresat corriol, cap a l'estany de Coma Estremera. Al final ens retrobem tots a l'estany primer de Pessons, a on uns es remullen els peus al llac i d'altres es refresquen la gola amb una cervesa.

 

Agraïm aquesta sortida d'alta muntanya als nostres vocals Jordi Bacardit i Carles Méndez.

 

La propera sortida serà el dia 1 de setembre, caminada NOCTURNA Memorial Josep Mateu. Sortim del Bar Restaurant Cine Nou a les 21h. i tornem a les 22:30h.

 

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

BONES VACANCES A TOTHOM !!!!!!!!!

Carles Méndez.