Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0861

 

 

COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI A LLAC D’AYOUS I PIC DES MOINES (PIRINEUS ATLANTICS – FRANÇA)

El dissabte vam quedar  tots a l’alberg Quinta Vista Alegre a Pueyo de Jaca i després de sopar vam fer una revetlla anticipada degut a que l’endemà ens deixava la meitat del grup. El diumenge vam matinar i ens vam dirigir  al Portalet , on vam tenir una desagradable sorpresa; la part francesa no es veia res. Degut a la boira molt densa, els vocals decidim no fer la sortida planificada i portem al grup de 40 persones a la boca sud del túnel d´Escarrilla, on deixem els cotxes. Comencem a caminar i creuem dos barrancs. A través de prats, per un corriol ens  dirigim a buscar el riu Escarra, lloc on esmorzem, tot gaudint d’aquest magnífic salt d’aigua anomenat “O Saldo”. Després de tornar al cotxe, ens dirigim aquest cop cap a Piedrafita de Jaca, al parc faunístic de Lacuniacha, on deixem els cotxes. D’aquí agafem, a vegades corriol, a vegades pista i ens dirigim cap a la Serra de la Partacua, predominat per el Peña Telera de 2762 m. d’alçada. Al arribar als seus peus, ens sorprèn l´Ibón de Piedrafita, lloc on aprofitem per descansar i dinar. Ja després tornem cap als cotxes, on ens acomiadem dels 17 companys que ja tornen cap a casa. Els altres, després d’anar a visitar Baños de Panticosa i dutxar-nos, sopem i celebrem la revetlla de Sant Joan.

A l’endemà, aquest cop si, podem veure l’imponent  Midi d´Ossau. Decidim deixar els cotxes a  l’aparcament d´Anéou (1730 m.)i baixar cap el riu. Després de passar el Pont i creuar alguns torrents , aixafem unes clapes de neu i  accedim a través d’unes llaçades al Col de Soum de Pombie (2109 m.). Aquí ens quedem meravellats de l’impressionant Midi D´Ossau de 2884 m. d’alçada. Als seus peus es veu el refugi de Pombie, rodejat ja amb força neu. D’aquí tornem als cotxes i dinem tots plegats a un restaurant  a Biescas on ens acomiadem i tots cap a casa.

Els vocals, Carles Méndez I Sílvia Caballero, en aquest cas som els que agraïm la bona disponibilitat d’aquest grup en les mesures preses degut a la climatologia adversa.  I els companys de la colla agraïm a Carles i Silvia per haver-nos fer passar uns dies molt agradables i gaudir d’aquets magnífics paratges.

El 7 de Juliol anem a la Vall de Toran (Vall d’Aran), la sortida serà a les 5 h. tornem a les 11:00 h. Farem un recorregut circular per total la vall d’uns 20 km i 1000 de pujada, visitant Canejan, Sant Joan de Toran i Bordius. Recomanat portar calçat adequat per creuar algun rierol, també algunes ortigues ens esperen. Les inscripcions fins al dijous a les oficines del Banc Popular i també dilluns i dijous de 7 a 8:45 del vespre al local social. Reserves, servei per a socis, cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88 fins al dijous a les 8:45 del vespre.

C. Méndez

Foto: J. Piernas