Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0837

 

 

 

LES TINES DEL FLEQUER (BAGES)AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Durant el s. XIX el Bages va ser la comarca de Catalunya amb més hectàrees de vinya i producció d'hectolitres de vi. El 1860 el 64% de les terres conreades eren dedicades a la vinya.

El bon preu de vins i aiguardents va fer que els pagesos plantessin vinyes en els vessants més costeruts de les muntanyes i solucionessin el problema del transport de la verema i la necessitat d'una fermentació homogènia amb la construcció de tines i fabricació del vi al peu mateix de les vinyes.

 

El autocar ens deixa passat el Pont de Vilomara, al desviament cap a Can Oristrell. Som 21 caminaires que amb la fresca del matí prenem direcció cap la Vall del Flequer. Visitem la primera Tina, anomenada de La Bleda. Veiem també barraques de pedra seca. Esmorzem a les Tines de les Tosques on fem la foto de grup. Passem per les Tines de l´Escudelleta amb un conjunt de 12, la Tina més gran que veure mai i a on també el Jaume ens explica una llegenda.

 

Tot l'itinerari transcorre a la vora del torrent del Flequer per camins i corriols flanquejats que travessen boscos i zones de muntanya mediterrània. Ara arribem a les Tines d´en Ricardo on la Margalida també ens llegeix una altre historia. Passem pel Mas del Flequer amb les seves Tines on també el Jaume ens explica una mica d'història sobre els maquis. Ens acostem a una Font de Pou i dinem al Mas de Casasa i es on gaudim del sol que ens escalfa.

 

D´aquí ens dirigim cap a Rocafort pel sender SL- C 52 per on hem caminant tot el matí I amb panels informatius localitzats a les Tines.A Rocafort després d´un refrigeri ens arribem al Pont de Vilomara en autocar i caminem una estoneta per poder gaudir d´un pont natural que la natura a creat.

 

 

Agrair aquesta bonica sortida als nostres vocals Jaume Roma i la Raida Domènech ens han donat a conèixer aquest territori on hem pogut veure un total 37 Tines i amb explicacions culturals i a més a més amb llegendes.

 

 

 

Us convoquem pel dissabte 27 de febrer a les 5 de la tarda al local social per tal que presenteu les vostres propostes d'excursions pel 2017.

 

 

El dia 6 de març farem una sortida al Montsec de Rúbies (Pallars Jussà), amb un recorregut d'uns 18kilòmetres. Sortim amb l'autocar des del lloc habitual, a les 6 del matí i tornem a les 21hores.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Carles Méndez.

Foto: Joan Piernas