Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0680

 

 

LA TOSSA DE TIVISSA AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ.

 

Aquest diumenge els 33 excursionistes que anem a la Serra de Cardó ens emportem una desagradable sorpresa. Degut a un event esportiu ciclista a Rasquera, no ens deixen accedir cap al Balneari de Cardó. Buscant alternatives, el Jordi i la Montse s'ofereixen a guiar- nos cap a Tivissa. El Josep també ens mostra la seva ajuda amb el programa wikiloc.

 

Doncs marxem cap a Tivissa i agafem el camí empedrat del Grauet de la Llena. El camí ben fressat puja suament fins les coves. Tot fent llaçades, un tram empedrat ens duu fins el Coll de la Llena. Aquí esmorzem i després anem cap a la Roca Verdura des d´on gaudim d'unes magnífiques vistes de Tivissa i el Tormo de Sta. Margarida.

 Ens fem la foto de grup i seguim per la pista cap al Collet de la Llena on agafem la drecera de Benet que ens permet tot vorejant la muntanya apropar-nos al cim. En aquest tram el camí no resta tan fressat, però les fites ens mostren sempre la traça. Passem a ran de les roques conegudes com la Geganta i el Gegant. Un darrer esforç i assolim el cim de la Tossa de Tivissa (718 m.). La visió de Tivissa i el seus voltants és espatarrant, ajudada pel magnífic dia.

 

 Ara hem de davallar, sense seguir un camí clar, fins el proper portell del Montnegret, sota de la ben visible Roca del Migdia. Un cop al Portell comencem a baixar per la Obaga de les Cabreres. Un preciós tram ombrívol, ens fa encara més curta la divertida baixada. Un cop al pla arribem a les ruïnes del Mas de Sant Blai de Montnegret d´es don observem la Tossa i el desnivell perdut.

 

D'aquest punt ens dirigim cap a l'ermita de Sant Blai i dinem a la Font de Sant Blai. Després de dinar caminem uns metres per la pista que duu al poble, que de seguida deixem per seguir les marques del GR 7.

 

 

Agraïm aquesta bonica sortida las nostres vocals Jordi Bacardit, Montse Sendra, Josep Balada i Marce Grados.

 

La propera sortida serà el dia 16 d'Octubre, anem a la Mola (Vallés Occidental) sortim de Vilanova amb autocar a les 7h. i tornem a les 14h.

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Carles Méndez.

 

 

Foto: Joan Piernas.