Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0046[1]

 

 

 

COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ A LA SERRA DE LLABERIA - CRESTES DE LA SEDA

 

 

 

Som diumenge 15 de març, aquest cop ens dirigim al poble de Pratdip. Sortim de l'autocar, bufa una mica de vent i l'aire és fred. Els 33 caminaires fem un cafè al bar de la Piscina, i amb el cos ja més calent, comencem a caminar pel PR-C 96 en direcció al Mont-redon.

 Passem per boscos on podem veure bastants marges de pedra seca, on antigament hi havia hagut terres de conreu. Més endavant agafem un trencall i ens dirigim cap a les Crestes de la Seda, una carena rocosa de més o menys 500 metres de llargària, sense cap pas dificultós ni aeri, però molt distreta i al mateix temps divertida.

Trobem una corda, en un pas de flanqueig per donar una mica de seguretat en cas de veureu complicat. La colla s'ho està passant d'allò més bé !!!! Després de passar pel Pas dels Siscus, equipat amb cadenes, esmorzem. Amb la panxa plena, passem pel pas del Porc Senglar, ja som dalt de la serra i l´aire ja es nota una mica més.

 Des d´aquí dalt ens apropem a observar la paret vertical que hi ha sota nostre. Seguim caminant i poc abans del cim decidim trencar a mà esquerra i voltar per la Font del Mont-redon que la trobem amb aigua i passem pel costat del Rovelló, una agulla a ran de camí amb unes vistes impressionants.

Un cop al cim del Mont-redon (860 m.), gaudim d'unes vistes esplèndides i sorprenents. Ens acostem al Cavall Bernat i decidim pujar 12 persones del grup. La resta mirem com el grupet s'enfila cap a la canal que els dona accés al Cavall Bernat.

 Remunten aquesta canal i comencen a grimpar en ziga-zaga cap al primer replà del Cavall, l'ascensió es fàcil, amb bones preses i no te timba. Creuen el primer replà i troben el petit mur que els separa del cim, aquest petit mur te al mig una zona d'accés molt visible, amb preses molt grosses una mica extra plomat però molt assequible.

 Els dotze fan cim fins a la creu del Cavall Bernat, reposen un ratet per gaudir a tope del paisatge, que és un regal pels sentits. Comencen el descens, que els ha resultat molt més fàcil del que en un principi es pensaven.

 La resta del grup els rebem amb un fort aplaudiment. Continuem tots per sota del Cavall pel camí direcció a Pratdip/Colldejou, passant per la Roca dels Esperits, per un camí força pendent fins arribar al Pla dels Aladerns, on dinem tot plegats.

 Reprenem la marxa i ens dirigim a la Font de la Carabassa, totalment seca, i acabem la caminada al poble de Pratdip.

 

 Hem gaudit moltíssim d'aquesta meravellosa sortida, ho agraïm als nostres vocals Jordi Bacardit, Carles Méndez, Sílvia Caballero i Toni Sevilla.

 

 

La propera sortida serà el diumenge 29 de març i anem a l´Alt Urgell (Ermita de Santa Fe). Sortim a les 6h. i tornem a les 18h. ¡¡¡ULL AMB EL CANVI D´HORA !!!

 

 

També volem recordar que us podeu inscriure a la sortida del 10 i 11 d'octubre a las Hoces del Duratón (Castella i Lleó)

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Carles Méndez Foto: Joan Piernas