Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0423

 

 

LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI A HOSTALETS D'EN BAS (GARROTXA)

 

Es Diumenge 15 de maig, la nostra colla surt a les 7 del matí per fer una bonica sortida per la Garrotxa.

Sortim els 44 caminaires des de Vilanova amb autocar, amb una paradeta per fer un cafetó a Gurb, arribem a Hostalets d'En Bas, des de on comencem la nostra caminada. Durant aquest recorregut trobant molta estona les marques que ens informen que fem un tram pel que transcorre el Camí de Sant Jaume.

 

Fem una ruta circular al Collsacabra, amb un començament i una pujada tranqui-la que ens permet gaudir un diumenge assoleiat i calorós.

 

Pugem pel Cingle del Grau, passant per la Font de les Marrades i per la Mina dels Bandolers per arribar al Grau d'Olot, i poc després es deixa el Camí de Sant Jaume per agafar un camí que permet anar als Salts de Grau i de Bertrans. Les aproximacions als salts són passant pel mig dels torrents, per tant si hi ha molta aigua serà difícil no mullar-se i perillós apropar-se al final del salt.

Entre la frondosa vegetació que les darreres pluges ha deixat en una paratge ple de colors i olors, ja veiem l'ermita de Sant Miquel de Castelló. Poc a poc cada cop som més a prop, entre roures i faig, infinitat de flors que formen una colorista catifa i un esplèndid cel que es comença a cobri de núvols.

Sant Miquel de Castelló és una ermita al terme municipal de la Vall d'en Bas, a la comarca de la Garrotxa, justament al damunt del poble dels Hostalets d'en Bas. S'enlaira sobre un contrafort del Serrat de Sant Miquel dintre de la serra dels Llancers, als últims contraforts del nord-est del massís del Collsacabra. La panoràmica que s'ofereix des del mirador de l'ermita abasta tota la Vall d'en Bas, Olot i el Pirineu. A una hora de camí a peu cap al sud-est hi ha el poble de Falgars, el més alt del municipi.

Després de Sant Miquel agafem el camí de seguint la direcció d'un cartell que indica Hostalets. Es va baixant amb una mica de pendent, ens comença a ploure i el camí es força relliscós, hem d'anar molt amb compta (més d'un anem de cul a terra) però arribem just a temps de no mullar-nos gaire.

 

Volem agrair que ens hagin preparat aquesta magnífica excursió als nostres vocals J.Ramon, A. Ordoñez, R. Espejo i M. Asensio.

 

El dia 29 de Maig anem de Siurana a Prades, sortim a les 6h. I tornem a les 20h.

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas