Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0218

 

 

LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA VA A GRAU DE L´ESCLETXA (MONTSANT)

 

Sortim del poble de la Morera del Montsant i els 34 excursionistes podem gaudir dels ametllers florits entre vinyes. Caminem pel GR-171 i ens dirigim a la Font de Pregona on esmorzem. Ja amb la panxa plena, anem a l'ermita de La Pietat, bastant derruïda i situada en un entorn humit, des d´on podem contemplar la Cartoixa d´Escala Dei. L'ermita està envoltada d'immensos arbres amb panells indicatius que ens permeten identificar-los. Més endavant passem per un forn de calç anomenat Forn del Rosalí. Ja a través d'un corriol ens comencem a enfilar fins arribar a la Cova Roja, espectacular balma on els més atrevits practiquen escalada.

El Montsant sempre és una Serra espectacular, sobretot quan t'enfiles a la Serra Major per la cara sud a través dels seus "graus" o passos verticals que permeten superar un fort desnivell en poca distància. En el dia d'avui pugem pel Grau de l'Escletxa. Una fàcil grimpada ens deixa a l'estret forat que travessem per encarar un altre petit tram de grimpada, equipat amb uns cables per donar confiança. Seguim la senda per l'esquerra en contínua pujada fins que aquesta dóna un brusc gir a la dreta mostrant-nos la Serra Major, desproveïda d'arbratge i amb matoll baix a la zona alta castigada molt sovint per forts vents que minven la vegetació.

En aquest punt trobarem un pal indicador, a més d'excel·lent mirador del recorregut que hem realitzat fins ara. Seguim la clara senda en direcció est sense perdre alçada. Ens fem la foto de grup en una roca molt característica. Passem per la Punta del Boter, per arribar en pocs minuts, a la segona altitud de la Serra Major, concretament la Cogulla de 1.063 m. d'alçada. Des d'aquí podem contemplar la magnitud de la Serra i també observem el pantà de Margalef. Seguim el camí i anem a buscar el PR-C 14 . Dinem en vistes a la cara sud del Montsant. Aquest cop tocarà baixar pel Grau de Salfores, previst d'un cable de vida, i sense cap complicació, de tornada cap a la Morera de Montsant.

 

Agrair aquesta sortida als vocals: Josep Mª Ferrer, Mari Márquez i Mari Alcalá.

 

 

C. Méndez.

Foto: J. Piernas

 

 

La propera sortida de la colla serà el dia 30 de Març, anirem a la Platja Llarga al Tarragonés. Sortim a les 7 del matí i tornem a les 14:30 h.

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

El proper dia 27 de març a les 7 de la tarda, la colla inaugura una sala annexa a la seva seu; convidem als socis i col-laborador al pica-pica que farem per la seva estrena.

 

 

 

 

La Colla Excursionista de Vilanova dóna el condol a la família d'en Pere Bosch Ors.