Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0131

 

 

SORTIDA DE LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DES DE LA FLORESTA AL PAPIOL

 

En aquest plàcid matí de principis del mes de març, 30 caminaires anem a fer un tomb per la zona nord-occidental de la serra de Collserola, iniciem la nostra passejada a La Floresta. No fa gaire fred i el bon dia que fa convida a la muntanya. Fem camí tranquil·lament després d'esmorzar continuem fins a l'ermita de La Salud, al municipi del Papiol, església ubicada vora el Puig Madrona. Consta d'un edifici d'una sola nau, amb una part preromànica de cap al segle X que abasta les dues terceres parts de ponent de la nau] i que se suposa que devia estar coberta amb encavallades de fusta. La seva existència, com a parròquia, està documentada des finals del segle IX, dedicada a Santa Eulàlia de Mèrida, però el 1315 es va traslladar la parròquia i la dedicació a la capella del castell del Papiol, quedant l'ermita dedicada a Sant Pere fins que el 1717 es canvià per la Mare de Déu de la Salud. Un cop feta la foto de grup continuem cap a les Escletxes, són unes esquerdes naturals de certa espectacularitat, obertes en un massís rocós mesozoic, han sigut ocasionades per l'assentament damunt un terreny argilós i estovat per filtracions naturals, ens endinsem en un recorregut espectacular on gaudim d'aquesta ruta espectacular de la natura. Arribem al Papiol, coronat pel seu castell i on descobrim una bonica ciutat amb algunes construccions que ens recorden a Gaudi.

 

 

Hem d'agrair aquesta bonica sortida als nostres vocals Joaquim Grau, Xavier Rocamora i Francisco José Fernández.

 

La propera sortida de la colla serà el dia 16 de març anem al Grau de l'Escletxa (Montsant) sortim a les 7 del matí i tornem a les 20h.

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Comentari: F. Cullerés.

Foto: J. Piernas.