Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrāfic Consells Enllaįos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposa’ns una excursiķ

 

 

p6170043

 

 

DE GUIMERÀ A VALLBONA DE LES MONGES (URGELL) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

Aquest passat diumenge hem fet la darrera sortida de la primavera, els 25 caminaires pugem a l'autocar amb molta il·lusió, doncs la excursió que ens han preparat els companys té molt bona pinta.

Iniciarem la caminada al poble de Guimerà, vila i municipi de la comarca de l'Urgell. També es coneix Guimerà com 'El nou de Copes', ja que la vista del poble des del riu és un amuntegament de cases unes a sobre de les altres. Tot el poble és un conjunt declarat bé cultural d'interès nacional. Se situa a la vall del riu Corb. El nucli principal de cases, antigament emmurallat, reposa sobre el vessant nord de la vall. Els carrers i les cases s'enfilen, des del llit del riu, muntanya amunt. L'activitat principal del poble és l'agricultura de secà. A mitjans d'agost s'hi celebra una fira medieval, amb parades d'artesans i d'oficis antics, i algunes actuacions.

Fem una caminada d'uns 15 quilòmetres, amb un dia que ens recorda que tenim l'estiu a tocar.

Es una caminada tranquil-la i permet anar comentant amb els companys temes molt interessants com els canvis dels colors de la natura, o la pujada de les temperatures, desconnectem del tot de les preocupacions de la setmana i gaudim de la companyia i el camí.

Acabarem al poble de Vallbona de les Monges, ubicat al peu de la serra del Tallat, hi ha l'important monestir cistercenc femení de Santa Maria de Vallbona, fundat el s.XII per l'eremita Sant Ramon. És el monestir cistercenc femení més important de Catalunya i conjuntament amb el Monestir de Poblet i el Monestir de Santes Creus integren la Ruta del Cister.

 

Agraïm aquesta magnífica sortida als nostres vocals Joan Piernas, Ramón Codina, Montse Ramonjoan i Teresa Feliu.

 

La propera sortida serà el dia 14 de juliol als llacs i pic de Pessons, Andorra(Grau Roig), Sortim amb autocar des del lloc habitual a les 5h. del matí i tornem a les 21h.

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

Julio Abad

Foto: Jaume Sayós