Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

dsc_0873[1]

 

 

DE COMA-RUGA A ALTAFULLA AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

A les 7:30 del matí aquest passat diumenge dia 15 de febre, els 56 caminaires que ens trobem per anar a fer una caminada d'uns 15 kilòmetres entre els termes municipals de Coma-Ruga i Altafulla, lloc molt coneguts per tots habitualment a l'estiu, quan anem a gaudir de les seves platges, però nosaltres fem un parèntesis al fred hivern i tindrem un altre perspectives.

 

Sortim a caminar des de Coma-Ruga, després d'un cafetó per escalfar la panxa, i ens dirigim a la platja, pel costat del Riuet, lloc on la gen va habitualment a fer-se una remullada, encara que faci el fred d'aquests dies, doncs les seves aigües han estat declarades mineromedicinals a l'any 1892.

 

Comencem caminada bora el mar capa el oc de San Caietà, pintoresca urbanització construïda entre els anys 1964 i 1972, amb construccions de diferents estils arquitectònics i també imitant racons típics de diverses zones d'Espanya i d'Europa. Poc després esmorzem al costat de l'ermita de Barà, a la panoràmica del mar davant de nosaltres, allà aprofitem per fer la foto de grup abans de continuar el nostre itinerari.

 

Passem per Els Muntanyans-Gorg i Muntanyes de Torredembarra i Creixell,,es un espai d'interès natural, una platja natural, amb dunes i maresmes, on podem trobar diverses aus com l'ànec collverd, la polla d'aigua, la fotja, el camallarga, la gavina...es un lloc on podem passar una bona estona contemplant la natura viva, i on durant una estona ens oblidem que estem rodejats de civilització.

 

Aviat arribem a Torredembarra, on tenim la sorpresa de que, com son aquestes dates que son, ens endinsem de ple al Carnaval, gaudim de la rua i no està mes de dir que també alguns de nosaltres anem d'acord amb la festa i portem complements adients pel moment.

 

Ja sortint de Torredembarra trobem el far situat a la Punta de la Galera, que es va posar en marxa l'1 de Gener de l'any 2000, es un far sense edificació annexa, només amb la torre directament enclavada sobre el penya-segat, es el mes alt de Catalunya.

 

Acabem la nostra caminada a la platja d'Altafulla on dinem, per anar després a fer un tomb per la vila antiga i visitar l'església oi el castell.

 

Hem passat un dia agradable i divertit, ho agraïm als nostres vocals Josep Balada, Marcel.lina Grados, Julio Abad i Francesca Cullerés.

 

La propera sortida serà el diumenge 1 de Març i anem al Roc de Benavent. Sortim a les 6h. i tornem a les 20h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:45 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas