Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0093

 

 

De Cervera a Tàrrega amb la Colla Excursionista de Vilanova del Camí

 

 

 

Aquest diumenge la Colla Excursionista de Vilanova a fet una matinal per terres de la Segarra i l'Urgell.

Hem començat l'excursió a la plaça de la Universitat de Cervera davant de l'edifici que va fer construir el rei Felip V per traslladar-hi els estudis universitaris de tot Catalunya. Hem continuat pel carrer Major on si troben diversos edificis de gran valor històric. Destaca l'Auditori Municipal (on tingué lloc dos fets cabdals per la història de Catalunya: l'any 1359 s´hi celebraren les Corts Catalanes, que significaren el naixement de la Generalitat de Catalunya i l'any 1469 hi tingué lloc el parlament, en el qual Ferran II acceptà les condicions del seu matrimoni amb Isabel de Castella).

Tot seguit ens endinsem en el carreró de les Bruixes que conserva encara avui dia la seva estructura medieval. Arribem a la plaça Major on veiem l'edifici barroc de la Paeria. Finalment sortim de Cervera per una porta de les antigues muralles construïdes durant el regnat de Pere el Cerimoniós.

Quasi a redós de les muralles trobem l'esglesiola romànica de Sant Pere Gros (s. XI) Una de les poques esglésies que es troben a Catalunya de planta circular. A poca distancia hi ha les restes de l'església gòtica de Santa Magdalena, on hi havia a l'època medieval un hospital per a leprosos.

 

Tot seguit pugem fins a la Curullada lloc on gaudim de unes magnífiques vistes i on esmorzem. Més endavant fem una breu visita al molí de Torre Saportella d'estil gòtic (s. XIII-XIV). Veiem a la nostra dreta el poble de Fonolleres i passem per la Mora i el Talladell.

 

Arribem a Tàrrega on, entra altres, podem contemplar a la plaça Major l'església de Santa Maria de l'alba de línies classicistes finalitzada el 1742. Destaca el campanar de planta quadrada i torre vuitavada és de gran alçada i acull un important conjunt de campanes.Finalment pugem al parc de Sant Eloi on hi ha l'ermita dedicada aquest sant, patró dels orfebres.

 

 

Ja no queda més que agrair al Jaume, a la Maria Carme, a la Marce i al Josep aquesta interessant sortida.

 

 

La propera sortida serà el dia 3 d'abril a Serra de Pastereta - Montserrat. Sortim amb cotxes a les 7h. I tornem a les 14.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Josep Balada

Foto: Joan Piernas