Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

img_0325

 

 

COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ AL CIM D’ASPE (ARAGÓ)

 

 

 

 

Aquest cop la sortida de la Colla al cim d´Aspe, de 2645 m., va tindre un caire especial. Els 24 inscrits varem celebrar la revetlla de Sant Joan amb coca i cava a l´alberg  Valle de Aísa.
A l´endemà prenem en cotxe, la pista asfaltada que es dirigeix
??
a la zona de Saleres. Després de 6 km. deixem el cotxe i prosseguim la pista fins als voltants del refugi, el que no veiem ja que es troba una mica més alt que el camí. Creuem el riu després de passar una zona de cascades i seguim el sender més clar que remunta la carena herbosa, deixant a la nostra esquerra el fons de la vall que mor en zona encaixonada.
Recorregut còmode, però amb fort desnivell, va escalant per zona verda cap a un mur vertical que sembla tallar el pas a la muntanya. També va guanyant protagonisme amb l´alçada el pic piramidal de la Magdalena i encaixonat a la vall, el característic cim quadrat dels Lecherines. Veiem un abeurador i seguim el camí que gira a la dreta a la base de la paret fins a una espècie d'embut. Remuntem una zona més rocosa amb pedra solta fins a un nou pas estret o portell que ve amb sorpresa. Ens col·loca en un paratge totalment càrstic i sembla que ens trobem a la Lluna. En aquest tipus de sòl el sender només es pot endevinar pels nombrosos fites de pedra que ens faciliten l'ascens i eviten els nombrosos forats, avencs i esquerdes que hi ha per tota la zona. Després d'un tram més suau que es dirigeix
??
clarament cap al coll, a prop d'aquest la pedra blanca cedeix de sobte i passa a ser rogenca fins al mateix cim. En aquest lloc ens trobem a la bretxa d´Aspe, on hem de fer ús de les mans per superar un petit ressalt rocós. Coronem l'ampli coll de Aspe on arriben altres vies que pugen de França o de Candanchú.
Seguim la carena de la dreta fins a un segon portell, més estret i des d'aquí es corona fàcilment el cim. El vèrtex, bústia amb una caseta i una placa sorgeixen de sobte.

Després de gaudir durant 30 minuts de les vistes, vam iniciar  el descens pel mateix itinerari de pujada, acabant l’excursió dinant al costat de la cascada i amb els peus al riu.

Agrair aquesta espectacular sortida als vocals: Toni Sevilla i Manolo Fernández.

 

Text: Carles Méndez.

Foto: J. M. Fernàndez

 

 

ALBUM FOTOS 1

images

 

ALBUM FOTOS 2

 

images