Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

p3040072

 

 

CASTELL DE SANT JAUME(BAIX LLOBREGAT)  AMB LA  COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Diumenge 4 de març, a tocar de la primavera ens endinsem en els boscos del Baix Llobregat, ens trobem en un lloc espectacular, rodejats de una natura desitjant treure colors de primavera. Seran 17 kilòmetres amb un desnivell acumulat de 650mts. de pujada i 650m. de baixada. Els 35 caminaires d’avui arribem amb l’autocar al lloc d’inici i enfilem camí.

Per corriols, fent pujada, estem una bona estona, i a l’arribar al castell parem i reposem. Després fem una visita per tots els llocs d’aquet castell que ens fa reviure temps passats.

El Castellvell de Rosanes, conegut també com a castell de Sant Jaume, és una fortificació ubicada a una altitud de 369 metres, dominant el pas pel corredor de la depressió penedesenca i controlant el pas pel curs del Llobregat.

La fortificació parteix d’una primera torre –torre mestra -, probablement d’origen romà, a la qual es van anar annexionant, en segles posteriors, diferents dependències.

El Castellvell de Rosanes, en època medieval va ser la capçalera de la baronia dels Castellvell que incloïa els territoris de Castellví de Rosanes, Abrera, Castellbisbal, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires i, durant un temps, també Olesa de Montserrat.

Tot baixant anem trobant diverses edificacions enderrocades que foren torres de guaita d’un altre temps, alguna mig derruïda i altres en més bona conservació. Més endavant trobarem unes antigues mines on ens farem la foto de grup.

Caminem casi tota l’estona per bonics corriols, endinsant-nos al bosc on dona plaer el silenci, nomes trencat pel cant dels ocells,  i més cop  de les rialles i xerrameca d’aquests caminaires tant eixerits.

 

Finalitzem aquesta bonica sortida amb un molt bon gust de boca i ganes de fer més. Agraïm avui l’excursió als nostres vocals Juan Ramón López i Araceli Ordoñez.

 

La propera sortida serà el diumenge 18 de març, anem a Sant Esteve de Ferriol s(Anoia)).  Sortim amb cotxes  des del lloc habitual a  les 7:30h.  del matí i tornem a les 13h.

 

Les inscripcions es poden fer el dijous  de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512,  WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 

Francesca Cullerés