Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

p4290025

 

 

CAMINADA A CARME (ANOIA), AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI CELEBREM EL 19è ANIVERSARI

 

 

Els amics de la colla hem fet una sortida que ens ha dut fins Carme amb els cotxes, una caminada sense dificultats i gaudint tranquil·lament de la natura, encara que estem a la primavera i la pluja apareix i desapareix durant tota la caminada.

 

Diumenge 28 d'abril, sortim a les 8 del matí i ben aviat estem a Carme, on comencem camí els 39 caminaires d'avui.

Caminem una estona, farem una caminada circular que ens portarà primerament cap el nucli de Can Bou. Continuarem pel Pla de la Creu fins trobar la Rasa Fonda, allà amb una mica d'ajuda dels nostres companys creuem i un cop creuada en dirigim cap a Santa Càndia on podrem participar de la Fira de les Bresques. Es tracta d'un volum de pedra amb pocs forats (només la porta ornamentada, oberta a migdia, i un parell de finestrons,a migdia i a ponent), amb un eix orientat de ponent a llevant. Gairebé es diria que respon a les característiques d'un edifici de 1'epoca romànica. Només 1'absis poligonal, tan característic del nostre gòtic, i la portada ens denuncien que no és així.

 

Les paradetes de la Fira ja estan a punt, a nosaltres ens va bé per arrecerar-nos de la pluja i esmorzar.

Un cop hem esmorzat continuem el camí, a estones deixa de ploure i es fa més fàcil continuar. Resseguim la riera de Carme i després de tocar la carretera, ens enfilem fins a Can Balcells. En la part final de la sortida passem pel collet Roig i veiem un tram de l'antic rec de Carme, esmentat ja en un document de l'any 1.214.

 

 

Acabem el dia fent un dinar de germanor a Can Marcet, on ens fem la foto de grup amb el pastis d'aniversari, com ha de ser. Els companys ens entreguen un escrit confeccionat per la Nuria Figueras i la Francesca C. ens expliquen una mica l'històrica de les llibretes del cim del Turó de La Guàrdia on la colla té tradició de penjar la Senyera i portar cada any el Pessebre. Són ja 19 anys de caminar junts, de moltes històries viscudes, hem fet molts amics, hem anat creixent plegats i recorrent la nostra geografia amb delí, com sempre ens ha dit el nostre company Cayo " hem de caminar fent servir els 5 sentits".

 

 

Gràcies a tots aquells que ens han acompanyat a qualsevol de les excursions proposades doncs tots plegats fem La Colla Excursionista de Vilanova del Camí.

 

 

Agraïm aquesta bonica sortida als nostres vocals Julio Abad, Josep Balada, Marcel-lina Grados i Francesca Cullerés.

La propera sortida serà el diumenge 6 de maig, farem la 3ª Etapa del Camí de Sant Jaume, aquest cop fem el tram des de Borrassà fins a Cervià de Ter. Sortim amb autocar des del lloc habitual a les 6h. del matí i tornem a les 20h. Recordeu de portar les credencials, en cas de no tenir, les podeu demanar a la Colla el dia que feu l' inscripció.

 

 

 

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós