Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogràfic Consells Enllaços Contacte i inscripcions Triptics antics Proposa’ns una excursió

 

dsc_0733

 

 

AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI D’EXCURSIÓ A ALQUÉZAR

 

Anem a Osca, es diumenge al matí i els 55 caminaires sortim amb autocar a les 6 per fer una caminada que s’esdevé molt interessant.

Alquézar és un municipi aragonès situat a la província d’Osca i enquadrat a la comarca del Somontano de Barbastre. Es tracta d'un poble turístic, declarat patrimoni historicoartístic pel seu conjunt medieval, format per un castell-col·legiata, situat al capdamunt d'una penya, juntament amb un poble de carrers estrets i cases de pedra. Tots els voltants del poble són formats per muntanyes i cingleres, així com el riu Vero, que passa engorjat al voltant del poble.

 Nosaltres fem el nostre recorregut pel marge del riu, arribem al pont Villacantal on ens hem fet la foto de grup, embeleits pel paisatge i acompanyats dels bultós que no ens treuen els ulls de sobre, una estona mes enllà visitem el Puente del Diablo, continuem la nostra caminada i arribem a la ruta de les Passarel·les, que permet recórrer amb comoditat l’últim tram del canó del riu Vero, en torn al conjunt  monumental d ’Alquézar.

 Es aquí on es dona una combinació perfecta entre la roca, l’agua i la patjada deixada per l’home en el seu afany per aprofitar la força de les aigües d’aquest riu. Les espectaculars passarel·les, no ofereixen cap perill, permet un apropament a aquest singular enclau natural de la Sierra de Guara, dinarem a un lloc impressionant, la balma del Picamartillo, on l’aigua fa un giravolt, ens remullarem els peus o una mica mes….

 Acabem la nostra sortida al magnífic poble d ‘Alquézar on podrem visitar els seus carrers que en moments ens dona la sensació d’haver fet un salt en el temps. Tornem cap a casa amb l’autocar, després d’un dia on hem gaudit molt dels indrets que els nostres vocals ens han fet gaudir amb els cinc sentits, gràcies a Cayo Alonso, Francesc Viera i Hipólito Elvira.