Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_2053 (4)

 

 

3ª ETAPA CAMÍ DE SANT JAUME CATALÀ (ALT EMPRDÀ-GIRONÉS), AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

Els amics de la colla continuem fent el Camí de Sant Jaume, aquest passat diumenge els 30 caminaires començarem aquesta tercera etapa a Borrassà, punt final de la segona etapa.

Aviat trobem Creixell, on destaca l'església parroquial de Santa Maria de Creixell (s. XVIII). Estem tenint un matí típicament primaveral, amb estones de plugim, però això no ens espanta i caminem a bon ritme.

Després arribem a Pontós, situat entre el curs del riu Fluvià i la riera d'Àlguema, la pluja li dona un toc melancòlic als boscos i camps, amb els colors de la primavera explotant a tot arreu. Més endavant trobem la vila de Bàscara famosa pel seu pessebre vivent, un poble molt bonic i on esmorzem, fem una volta pel seu mercat i després continuem endavant. El terreny va remuntant fins que a dalt de la carena d'un tossal trobem el poble d'Orriols amb el seu Castell d'origen medieval reconstruït cap als segles XVI-XVII i remodelat al XVIII (façana de llevant). Està documentat des de l'any 1265 però podria ser molt anterior perquè un Tedmar d'Urriols és esmentat l'any 1021 al testament del comte de Besalú, Bernat Tallaferro. Els Orriols van esdevenir una de les més importants nissagues nobiliàries del segle XIV.

 

Continuem caminant, el sol ja ens escalfa l'esquena, s'agraeix després de la mulladeta. Anem davallant fins arribar a Viladasens petit nucli ple d'encant que antigament formava part de les possessions del Monestir de Sant Pere de Rodes. Finalitzarem aquesta 3a etapa a Cervià de Ter.

L'edifici més emblemàtic és l'establiment monàstic de Santa Maria de Cervià fou fundat el 1053 pel senyor de Cervià, Silvi Llobet, com a priorat depenent de Sant Miquel de la Clusa (Piemont)i amb l'aprovació del bisbe Berenguer Guifred de Girona. Ben aviat va quedar sota la protecció dels comtes de Barcelona, que li van fer importants donacions. Els segles XIV i XV marquen el començament de la seva decadència. Al segle XVI va passar a dependre de Santa Maria de Ridaura i més tard (ja al segle XVIII) de Sant Pau del Camp. La seva història com a establiment monàstic va acabar el 1835, amb la desamortització.

 

 

Agraïm aquesta bonica sortida als nostres vocals Julio Abad, Josep Balada, Marcel-lina Grados i Francesca Cullerés.

La propera sortida serà el diumenge 20 de maig, Salàs de Pallarts i Rivert (Pallars Jussà) Sortim amb autocar des del lloc habitual a les 6h. del matí i tornem a les 20h..

 

 

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Angela Irasoc