Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019
Inici NOU TRIPTIC 2019!!!! FEEC Facebook Programa de butxaca 2019 Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_0416

 

 

17è ANIVERSARI DE LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI - CAMÍ DE LES VINYES (ÒDENA)

 

 

Es Diumenge 1 de maig, la nostra colla celebra el 17è Aniversari del seu naixement, son molts anys, motes excursions, molts quilòmetres, molts amics... ara ja fa 17 anys que molts de nosaltres varem conèixer una colla d'amics que organitzaven sortides per la muntanya arreu del nostre país, i som molts els que passats els anys hem crescut com caminaires i hem gaudit molt i molt de tantes coses compartides amb els amics de la colla, i segurament seran molts més, doncs l'esperit de la colla es viu i excursió rere excursió descobrim noves emocions, nous paratges, nous racons, nous amics... i quina es la millor forma de celebrar un aniversari de la colla que fent una caminada? Doncs amb caminada i dinar de germanor.

 

 

Sortim els 40 caminaires des de Vilanova a les 8 del matí per fer una tranqui-la caminada d'uns 12 kilòmetres pel camí de les vinyes. Durant aquest recorregut veurem l'actual aeròdrom i un plafó on explica la història de l'antic camp d'aviació construït el 1938.L'aeròdrom actual és construït en el lloc on va existir un camp d'aviació de l'exèrcit republicà durant la guerra civil. En els terrenys que envolten l'aeròdrom es conserven alguns dels elements que formaven part del funcionament de l'antiga instal·lació. També hi ha restes associades a l'antiga instal·lació, al cim del Puig Aguilera. En els terrenys que envolten l'antic camp es conserven les restes de tres refugis mitjans, dos elementals i un refugi principal. Els refugis conservats es troben situats en el lloc corresponent al límit de llevant de la planta de l'antic camp d'aviació. Accedim al refugi 3 , es conserva íntegre la boca i la volta que cobreix el passadís d'accés al refugi, entre i sortim amb una interessant visita a la història de la nostra comarca, veiem la part superior del seu cobriment, una volta d'arc escarser construïda amb maó de pla. A ca l'Enric del Pla funcionava com a Casa Control i disposava d'un refugi principal.

 

En al nostra caminada arribem a Òdena, que llueix de Festa Major, alguns esmorzem xocolata amb xurros i després visitem la torre de l'Homenatge i el tramat de carrers de la vila antiga d'Òdena, situats a dalt del turó guixos on s'alçava el castell. La Torre de l'Homenatge del castell d'Òdena està situada al bell mig de la Conca d'Òdena, a prop de la carretera de Manresa a Igualada i dins de la trama urbana del municipi d'Òdena. Està ubicada al turó guixos, que hi ha en el punt més alt del nucli antic, on antigament hi havia les cases del poble i la desapareguda església parroquial. L'accessibilitat és molt bona i les vistes són espectaculars.

 

Després de la nostra visita cultural tornem cap a Vilanova on fem un dinar de germanor tots plegats al restaurant Nou.

 

Volem agrair que ens hagin preparat aquesta magnífica excursió als nostres vocals Josep Balada, Marcel-lina Grados i Jaume Sayós.

 

El dia 15 de Maig anem a Hostalets d'en Bas (Garrotxa), sortim a les 7h. I tornem a les 19h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Joan Piernas